Program za urejanje slik – katerega naj uporabim?

Program za urejanje slikki je najboljši na trgu, je vsekakor Adobe Photoshop. Z njim je možno ustvarjati marsikaj: urejanje barv na fotografijah (primer: VW T-Cross), fotomanipulacije, risanje … Toda težko je obvladati program brez formalnega usposabljanja, prav tako pa Photoshop ni poceni program za urejanje slik. K sreči obstaja kar nekaj programov in aplikacij za urejanje fotografij, ki so brezplačni in ne zahtevajo pretiranega znanja obdelovanja fotografij.

Urejanje slik na računalniku ali telefonu?

Urejanje slik z računalniškimi programi.
Photo by Szabo Viktor on Unsplash

Urejanja slik se lahko lotite na računalniku ali preko mobilnih aplikacij na telefonu. Posodobljeni namizni operacijski sistemi za računalnike vključujejo programske za oblikovanje in urejanje fotografij brez dodatnih stroškov – na primer aplikacija Microsoft Photos, ki je vključena v sistem Windows 10. Brezplačen program, ki je alternativa Adobe Photoshopu je urejevalnik Gimp. To je odprtokodna programska oprema za urejanje fotografij, ki je na voljo za vse tri največje operacijske sisteme ter ponuja ogromno delovnega prostora in široko paleto profesionalnih orodij za urejanje.

Urejanje slik z mobilnimi napravami

Photo by Daniel Korpai on Unsplash

Dandanes je zahvaljujoč zmogljivim mobilnim napravam urejanje fotografij na telefonih in tablicah veliko lažje in hitreje. Mobilne naprave imajo že prednaložene aplikacije, ki omogočajo osnovno popravljanje barv, izboljševanje ostrenja … (npr. Apple Photos), lahko pa si namestimo dodatne brezplačne aplikacije preko Apple Store ali Google play (spodaj je naštetih nekaj najbolj priljubljenih).

Preprosti program za urejanje slik na spletu

Program za urejanje slik: urejanje slik na spletu, preko vašega brskalnika, je odlična rešitev, če na računalnik ne želite nameščati programov, ki bi vam zasedali prostor. Preko vašega brskalnika lahko uredite fotografije z raznimi spletnimi aplikacijami, kot so:

Pixlr Editor – online urejevalnik

Pixlr Editor je brezplačna platforma za urejanje fotografij in ustvarjanje grafik. vmesnik platforme zelo podoben Adobe Photoshop. Pravzaprav gre za eno najbolj priljubljenih spletnih platform za urejanje fotografij danes, ki ponuja napredne funkcije za vse potrebe urejanja slik.

Kar je res super, je, da urejevalnik lahko uporabljate za osebno in komercialno uporabo. Še več, do njega lahko dostopate kadar koli kjer koli iz svojega brskalnika in do tega dejansko ni potrebno, da ga želite uporabljati v računalniku. Vse, kar morate storiti, je, da obiščete https://pixlr.com in ga začnete uporabljati. Urejevalnik Pixlr podpira vse formate fotografij, vključno z JPG in PNG formata.

Photopea – spletni urejevalnik

Photopea je prav tako spletni napredni urejevalnik slik, ki lahko deluje tako z rastrsko kot z vektorsko grafiko. Uporabite ga lahko za preproste naloge, kot je spreminjanje velikosti slik, pa tudi zapletene naloge, kot so oblikovanje spletnih strani, ustvarjanje ilustracij, in napredna obdelava fotografij.

Klon Photoshopa ponuja široko paleto orodij za urejanje slik, vključno z naprednimi funkcijami, kot so Spot HealingClone Stamp Tool in Patch Tool (funkcije, ki jih ima tudi Adobe Photoshop).  Programska oprema podpira sloje, maske, filtre, vektorske oblike in drugo. Na spletnem mestu aplikacije je na voljo celoten opis orodij Photopea, pa tudi vodiči za izbrane osnovne dejavnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top