Družinsko fotografiranje – z dojenčkom!

Družinsko fotografiranje z dojenčkom

Družinsko fotografiranje: prvo leto vašega otroka predstavlja tako poseben čas. Otroci se tako hitro spreminjajo in rastejo, na poti pa je veliko majhnih mejnikov. Verjetno ste tudi vi med tistimi starši, ki imata na telefonu ogromno število fotografij svojega malčka. Enkrat vprvem letu vašega otroka pa priporočava tudi družinsko fotografiranje. Saj veste, otroci res hitro rastejo in včasih določeni trenutki švignejo mimo nas hitreje kot bi mislili.

Žal je dojenček še premajhen, da bi razumel kako in zakaj poteka družinsko fotografiranje, zato ga morate na fotografiranje pripraviti malce drugače kot starejše otroke.

V prvih nekaj mesecih priporočava fotografiranje na domu, kjer je cilj ovekovečiti vaše trenutke z dojenčkom: ko se stiskate, ko dojenček spi v posteljici, ko se smeje, ko ga ponosno gledata med spanjem v posteljici.. Gre za life-style fotografije, ki bodo lepo opisale vaše spremenjeno življenje, ki je polno ljubezni in ponosa ob malem zakladu. Ko je dojenček že dovolj star (6 mesec) pa se lahko fotografiramo tudi v naravi.

Načrtovanje fotografiranja

Vsak dojenček se hrani ob določenih urah, zanj pa je pomembna tudi dosledna ura spanja za družinsko fotografiranje. Pomembno je torej, da samo fotografiranje načrtujemo med urami, ko je aktiven, sit in naspan. Le tako lahko dosežemo, da bo na samem fotografiranju igriv in pozoren na dogajanje.

Če ne gre drugače in fotografiranje načrtujemo v času, ko se mora otrok nahraniti, nama to le povejte in bomo seveda fotografiranje prekinili, da boste otroka lahko nahranili. Če bo družinsko fotografiranje potekalo v prvih mesecih v vašem domu, pa dojenček lahko tudi spi.

Preverite tudi: družinsko fotografiranje cena

Duda

V primeru, da ne želite na vaših družinskih fotografijah imeti tudi dude, jo pred in med fotografiranjem pospravite oziroma skrite pred otrokom in mu je raje dajte šele po fotografiranju. Najhuje je, ko otrok vidi dudo in jo potem seveda želi imeti. Imela sva že nekaj primerov, ko so starši otroku na „1, 2, 3, zdaj“ iz ust potegnili dudo, da je na fotografijah ne bi imel. No, tako dejanje se v preteklosti niso izkazala za učinkovita, saj je otrok potem razdražen, zmeden in ne ve kaj mu želite s tem sporočiti. Bolje je torej, da dude sploh ni prisotne na fotografiranju.

Igra

Že pred družinsko fotografiranje razmislite o igrah, ki se jih lahko igrate z dojenčkom. Pri igri se lahko stiskate in žgačkate, pred najinimi objektivi se lahko z otroci igrate tako kot bi se sami za štirimi stenami, ko vas nihče ne opazuje. Za dojenčka je pomembno, da se z njim čim več igrate, saj skozi igro spoznava svet in zakaj se tudi pri fotografiranju ne bi igrali z njim? Takšne fotografije bodo naravne in spontane, igra pa je pomembna tako pri fotografiranju doma kot tudi v naravi.

Ne pretoplo, ne premrzlo

Ko izbirate oblačila za svojega otroka, ga oblecite dovolj toplo, da ga ne bo zeblo.Priporočava oblačenje po principu „čebule“ – več plasti oblačil, da otroku ne bo prehladno. Če je otrok dovolj star, da se lahko fotografiramo tudi v naravi, so oblačila še bolj pomembna. Najprej pomislite na vreme in lokacijo fotografiranja. Če bo fotografiranje potekalo v jeseni in zimi, ne pozabite na topla oblačila. Če bo fotografiranje potekalo poleti, pa nikar otroka ne oblečite preveč, saj mu lahko hitro postalo vroče. Vsekakor pa priporočava fotografiranje v toplejših mesecih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top